Zoeken in deze blog

woensdag 7 september 2011

Nimeto Utrecht: Think.Create.Inspire!Share.


Op 22 augustus 2011 is een groep van ± 140 studenten van Nimeto Utrecht gestart met hun tweede stage in het kader van de BPV. Deze studenten zijn de eerste studenten van het Nimeto die volgens het 'CGO' van Nimeto Utrecht (CGO/projectonderwijs) zijn opgeleid. Zij zitten nu in hun derde afsluitende leerfase. Na deze stage gaan deze studenten een eindexamenproject doen om hun studie vervolgens af te sluiten met een assessment.

[ in de huidige opzet van de BPV sturen we aan op het openen van een facebook account waar studenten vrijblijvend foto’s van werk kunnen uploaden ]

Van de groep studenten die nu stage lopen zijn er 23 studenten die een versneld traject hebben afgelegd in de eerste en tweede leerfase. Deze groep hebben we uitgekozen voor de pilot 'social media in de BPV.  

Om de communicatie tussen student, praktijkopleider en BPV docenten te verbeteren gaat deze groep studenten tijdens hun stage gebruik maken van social media. Dit in de vorm van een actief LinkedIn account en een Blog. Voor LinkedIn is gekozen vanwege de professionele achtergrond en het vele gebruik van dit sociale netwerk binnen het beroepenveld waarvoor Nimeto Utrecht de opleidingen verzorgd.

De inhoud van de blog zal een verslag zijn van de werkzaamheden en de reflectie daarop. Voor het bloggen hebben we gekozen voor Blogger.com. veel gebruikt en met de mogelijkheid om beeld te uploaden. Voor de blog's hebben we 6 onderwerpen die aan de orde moeten komen. Zij refereren aan de competenties die we toetsen . Reflectie op hun functioneren is bij elk onderwerp de rode draad. Het totaal aan blog's zal uiteindelijk dienen als het BPV verslag.

Facts
Start BPV periode: 22 augustus 2011
Einde BPV periode: 13 januari 2011
Totale duur is 21 weken
Begeleiding: 5 terugkomdagen en minimaal 2 bezoeken per student op BPV-locatie.
Pilotgroep is 23 studenten

Eerste dag terug op school
26 augustus hebben we voorlichting gegeven over het project wat ze draaien en over het gebruik van social media. Daarna is er een instructie gegeven voor het aanmaken van een LinkedIn profiel en het starten van een blog. 

Bij de briefing gaan we uit van de volgende situatie:
De Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is een goede manier om meer ervaring op te doen in de beroepspraktijk en zodoende je ontwikkelde competenties te toetsen. Daarom ga je de komende periode werken als stagiaire bij een BPV-bedrijf. De ervaringen die je opdoet, leveren een bijdrage aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. 

Think.Create.Inspire!Share. is een van de belangrijkste bureaus voor werving, selectie en uitzending van creatieven in Europa. Bij Think.Create.Inspire!Share. zijn ze altijd op zoek naar jonge professionele en creatieve vormgevers op het gebied van Ruimtelijke Presentatie en Communicatie. Zij willen dat je laat zien hoe jij functioneert in de beroepspraktijk. Of je de competenties die je nodig hebt om als junior professional aan de slag te gaan, voldoende hebt ontwikkeld.  

Think.Create.Inspire!Share. is een bedrijf waar je ervaringen met je collega’s deelt, elkaar vragen stelt en vragen van collega’s beantwoordt. Het professioneel organiseren van je verslaglegging en je netwerk is daarvoor de basis. Alle opdrachten publiceer je op een blog en je maakt een professioneel profiel aan op LinkedIn. Je maakt een persoonlijke blog aan en er is een gezamelijke blog waarvan de begeleidende docenten de 'Admin' zijn.

Bij Think.Create.Inspire!Share. kijken we met belangstelling uit naar je prestaties en naar hoe je daar verslag van gaat doen. Ze willen een duidelijk en authentiek beeld van jou. Een uitgelezen kans om jouw ontwikkeling in beeld te brengen en je te profileren als aankomend ‘professional’ op het gebied van vormgeving, VM en styling.

Beroepssituatie
Voor je Beroeps Praktijk Vorming (BPV) werk je de komende weken als stagiaire in de beroepspraktijk. Dit bied je de gelegenheid om te laten zien dat je voldoende competenties hebt ontwikkeld om te kunnen functioneren als junior professional. 
Er is belangstelling voor jonge professionals vanuit het bedrijfsleven, zoals van 
Think.Create.Inspire!Share. een bureau voor werving, selectie en uitzending van creatieven.

[ de volgende stap is communiceren binnen het netwerk ]

Met vriendelijke groet, Frans van Oostrom, BPV-Coördinator Nimeto-Utrecht



2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, Frans! Leuk om te lezen hoe jullie het hebben aangepakt. Hoe vaak gaan de studenten een blogbericht schrijven? Wekelijks?
    En hoeveel studenten hadden al een (actueel) LinkedIn profiel? Of was het nog vrij onbekend.
    Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen tot nu toe. En met mij vele anderen! Vooral blijven bloggen dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laura Bos heeft al een prima Blog geplaatst. Ziet er professioneel uit.

    BeantwoordenVerwijderen